17 02.2010

Άλλοι 4 Παλαιστίνιοι ψαράδες απήχθησαν από το Ισραηλινό Ναυτικό

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Άλλοι 4 Παλαιστίνιοι ψαράδες έπεσαν θύματα της Ισραηλινής πειρατείας. Πρόκειται για 4 άτομα από την ίδια οικογένεια (Σουλτάν) που επέβαιναν σε δύο ψαρόβαρκες και ψάρευαν στα θαλάσσια ύδατα του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, όταν δέχθηκαν την επίθεση του Ισραηλινού ναυτικού που τους απήγαγε και τους μετέφερε στο λιμάνι Ασντότ.
Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους και κάλεσε τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να προστατέψουν τους ψαράδες της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου των Αλιέων Νιζάρ Αγιάς, δήλωσε ότι το Ισραηλινό Ναυτικό προσπαθεί να αδειάσει την ακτογραμμή της Γάζας από ψαράδες και εσκεμμένα τους επιτίθεται σε καθημερινή βάση. Είπε ότι στις ακτές της Ράφας και στο Βορρά τα ισραηλινά σκάφη ανοίγουν συνεχώς πυρ εναντίων των ψαράδων. Επεσήμανε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι απώλειες του αλιευτικού τομέα έχουν φτάσε τα 17 εκατομμύρια δολάρια. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ, την ίδια περίοδο έχει σκοτώσει 8 ψαράδες, έχει τραυματίσει δεκάδες και έχει απαγάγει εκατοντάδες άλλους.

Στο μεταξύ οι Αιγυπτιακές αρχές διέψευσαν ότι απήγαγαν την Παρασκευή 4 Παλαιστίνιους ψαράδες, έξω από τη Ράφα και δήλωσαν ότι οι Αιγύπτιοι ακτοφύλακες συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους ψαράδες με ανθρώπινο τρόπο και αν αυτοί περάσουν στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα, τους οδηγούν πίσω χωρίς να τους συλλάβουν λόγω των απάνθρωπων συνθηκών στις οποίες ζουν.

Πηγές: Fishing Under Fire, PIC, Maan , Maan