Αρχείο εκδηλώσεων
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου, στην πρόσφατη εκδήλωση του "Ενα Καράβι για τη Γάζα", με θέμα την Αραβική Εξέγερση το απόγευμα της Δευτέρας  28 Φεβρουαρίου.

Τοποθετήσεις έκαναν ο Βαγγέλης Πισσίας (από τη γραμματεία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»), ο Ισμάτ Σαμπρί ( πρώην επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής), η Δήμητρα Κυρίλλου (μέλος "Ενα Καράβι για τη Γάζα"-ΣΕΚ) καθώς και ο Δημήτρης Χαραλάμπους (δημοσιογράφος) ενώ υπήρξαν πολλές ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές ερωτήσεις αλλά και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους που έδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη και παρακολουθεί με αγωνία της εξελίξεις στις αραβικές χώρες και κυρίως -σε πείσμα των καιρών...- εμπνεέται από αυτές. Περισσότερα...
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη μεγάλη εκδήλωση της πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα" το Σάββατο 17/4 στο Γκάζι. Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την μεγάλη αυτή βραδιά.
Περισσότερα...
Το θέατρο γέμισε με αλληλέγγυους
Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στην χθεσινή Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Το Θέατρο ξεχείλισε με Θεσσαλονικείς. Χίλιοι άνθρωποι αλληλέγγυοι με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού βροντοφώναξαν: "Φτάνει πια η Πολιορκία της Γάζας, Λευτεριά σε όλη την Παλαιστίνη". Ανάμεσα τους και πολλοί καταξιωμένοι συμπολίτες μας. 

Χαιρετισμό απεύθυναν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Γιάννης Κρεστενίτης, Πρόεδρος ΔΕΠ ΑΠΘ. Μετά τους γραπτούς χαιρετισμούς πολλών σημαντικών φορέων της συμπρωτεύουσας και τις ομιλίες των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας, ακολούθησε το εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς. Αφιλοκερδής υπήρξε η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών αλλά και του προσωπικού του Βασιλικού Θεάτρου.
Περισσότερα...
Μαζί φτιάχνουμε "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 27-28 Μαρτίου 2010

Ο κόσμος που ήρθε έστειλε για μια ακόμη φορά δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Οι καλλιτέχνες Carpe Diem, Π. Αντωνίου, Γ. Γκιζάρης, Μ. Δουκάκη, Γ. Καβαλάρης, Τ. Καραλή, Τ. Λίζος, Ε. Μητροβγένη, Κ. Καλαβάση, Ε. Πολυχρονάτου, Ν. Σιάνου, Tanacross, Γ. Ταξιαρχόπουλος,
Σ. Τσακίρης, Δ. Χαλάτσης και Α. Χιώτης πρόσφεραν τα έργα τους για την ενίσχυση της αποστολής, ενώ μικροί – μεγάλοι, μαζί με φοιτητές από τη Σχολή Καλών Τεχνών, έφτιαξαν τα δικά τους καράβια, παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Γάζα, ερχόμαστε» (2008) των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη (βραβείο κοινού στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης) και ενημερώθηκαν για την αποστολή από εκπροσώπους της πρωτοβουλίας.
Ο Τ. Ράπτης διάβασε  Mahmoud Darwish με τον Γιάννη Ξαρχάκο να τον συνοδεύει στην κιθάρα ενώ η Ομάδα performance ELANADISTIKANOUME παρουσίασε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από τη Γάζα, σχηματίζοντας με το σώματά τους ένα ψαράδικο που καταφέρνει να γυρίσει στο λιμάνι «τρέφοντας την ελπίδα». Η βραδιά του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με έλληνες rapper (Παράξενος, Αντίποινα, Ορθολογιστές, Texas, Ιντιφαντα), ενώ την Κυριακή εκτός από τις κατασκευές, προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ “Arna’s children” (2003) του Juliano Mer Khamis, με θέμα μια θεατρική ομάδα παιδιών στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν και τους τρόπους που σφράγισε για πάντα τη ζωή τους η Ισραηλινή κατοχή.
Περισσότερα...
Ανταπόκριση απο το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Γάζα Ερχόμαστε!

Από τις 6 το απόγευμα, μπροστά στη μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα του ΟΛΥΜΠΙΟΝ είχε στηθεί μια μικρή έκθεση φωτογραφίας, απέναντι είχαν αναρτηθεί δύο πανό, ενώ περισσότεροι από 10 συναγωνιστές της καμπάνιας μοίραζαν υλικό στον κόσμο. Εμειναν εκεί πάνω από 5 ώρες.Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, η ταινία δέχτηκε τα εύσημα του κοινού, έγινε ζύμωση για την πρωτοβουλία από τα μέλη της αποστολής και η προβολή έκλεισε με ένα χάπενινγκ που οργάνωσε η συνέλευση Θεσσαλονίκης. Πέντε Παλαιστίνιοι φοιτητές ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας ένα πανό που έγραφε (1.500.000 Παλαιστίνιοι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ σε μια φυλακή «υψίστης ασφαλείας»).


Περισσότερα...