08 02.2010

Πολιτικοί κρατούμενοι: Χειροτερεύουν οι συνθήκες κράτησης

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Πολιτικοί κρατούμενοι: Χειροτερεύουν οι συνθήκες κράτησης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η ανθρωπιστική οργάνωση «Friends of Humanity», αναφέρει ότι το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά για τις συνθήκες κράτησης των παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Το 2009, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις αυθαιρεσίες εις βάρος τους. Κατά τη διάρκεια του νέου έτους, οι διοικήσεις των φυλακών χρησιμοποίησαν νέες μεθόδους για την ενίσχυση της ψυχολογικής και φυσικής εξόντωσης των κρατουμένων, ώστε να παραμείνουν ανεξίτηλα τα σημάδια της κακοποίησής τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότεροι από 1000 κρατούμενοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς και 1500, που ταλαιπωρούνται από μικρότερης σημασίας ασθένειες, στερούνται φαρμακευτικής περίθαλψης και 775 εξ αυτών - με καταγωγή από Γάζα - στερούνται επισκεπτηρίων από τους δικούς τους, για πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Στο τέλος του περασμένου χρόνου, ο αριθμός των κρατουμένων –σύμφωνα πάντα με την «Friends of Humanity»- ανερχόταν στους 7.286, συμπεριλαμβανομένων 36 γυναικών, 20 υπουργών και βουλευτών και 250 ανηλίκων.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους κρατούμενους της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και των κατεχόμενων εδαφών του '48. Η ισραηλινή διοίκηση αρνείται οποιαδήποτε απελευθέρωση κρατούμενου, ακόμη και στα πλαίσια συμφωνίας ανταλλαγής με τους παλαιστίνιους. Από την πλευρά της, η «Hossam Society», ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της φυλακής της Νεγκέφ ενίσχυσε την εξοντωτική πολιτική εις βάρος των παλαιστινίων κρατουμένων και των οικογενειών τους σε όλα τα επίπεδα, τερματίζοντας τα επισκεπτήρια. Σε τηλεφωνική συνομιλία, κρατούμενος της φυλακής ανέφερε στην «Ηοssam» ότι οι συνθήκες υγιεινής και κράτησης χειροτέρευσαν πρόσφατα λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Πηγή: Palestinian Information Center
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 13:32