17 08.2012

Στρατιώτης που σκότωσε μάνα και κόρη που κρατούσαν λευκή σημαία καταδικάστηκε σε… 45 μέρες φυλάκιση

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ένας ισραηλινός στρατιώτης που πυροβόλησε και σκότωσε μια 64χρονη γυναίκα και την 35χρονη κόρη της, που κρατούσαν λευκή σημαία, στη Γάζα, το 2009, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μόλις 45 ημερών. Ένας δικαστής δέχθηκε τον δικαστικό διακανονισμό με ομολογία, την Κυριακή, σε ένα στρατοδικείο στη Γιάφα.

Το περιστατικό ήταν ένα από τα πολλά που υπογραμμίζονταν στην έκθεση των απεσταλμένων του ΟΗΕ (γνωστή ως έκθεση Γκόλντστοουν), η οποία διερεύνησε τα εγκλήματα πολέμου κατά την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας το 2009, κατά την οποία Παλαιστίνιοι που κρατούσαν λευκές σημαίες πυροβολήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ανώνυμος λοχίας, φέρεται ότι δεν δέχθηκε διαταγή από τους ανωτέρους του να πυροβολήσει, αλλά ανέλαβε δράση ο ίδιος, πυροβολώντας τις δύο γυναίκες.

Αρχικά κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, αλλά οι κατηγορίες μειώθηκαν αργότερα σε παράνομη οπλοχρησία, και ο στρατιώτης έκανε ένα διακανονισμό με ομολογία, για να μειώσει το χρόνο φυλάκισης σε 45 μέρες.

Ο εν λόγω στρατιώτης ήταν μέρος της Ταξιαρχίας Γκιβάτι, μια μονάδα στρατιωτών η οποία έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για βάναυση συμπεριφορά εναντίον Παλαιστινίων αμάχων.

Πηγή: IMEMC
από:http://intifadagr.wordpress.com/