17 08.2012

Παλαιστίνια με ισραηλινή υπηκοότητα αποφυλακίστηκε μετά από 6 χρόνια

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Γουορούντ Κάσεμ Γουορούντ Κάσεμ
Οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερη, την περασμένη Πέμπτη 9/8, την κρατούμενη Γουορούντ Κάσεμ, από την Ατ-Τίρα, στην νότια τριγωνική περιοχή, των εδαφών που καταλήφθηκαν το 1948, έπειτα από φυλάκιση σχεδόν έξι χρόνων με ανυπόστατες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στη Ραανάνα. Μερικές από τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν συμπεριλάμβαναν την «απόπειρα να βλαφθεί η ασφάλεια του κράτους».

Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Ατ-Τίρα για να υποδεχθούν την αποφυλακισθείσα η οποία τους είπε ότι «η χαρά της που είναι ελεύθερη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν την απελευθέρωση όλων των Αράβων και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων».

Η Κάσεμ έκανε έκκληση σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, νομικούς και ανθρωπιστικούς θεσμούς να υπογραμμίσουν τα βάσανα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στο Ισραήλ και αντιμετωπίζουν συνεχείς παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και παράνομα μέτρα.

Πρόσθεσε ότι οι γυναίκες κρατούμενες κατάφεραν μέσα από συνεχή αγώνα να αναγκάσουν τη διοίκηση των φυλακών να μπλοκάρει διάφορες κάμερες ασφαλείας που παραβίαζαν την ιδιωτικότητά τους.

Η Κάσεμ συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές τον Νοέμβριο του 2006 και εξέτισε ποινή 6 χρόνων. Οι κατηγορίες εναντίον της συμπεριλάμβαναν την «μεταφορά ζώνης με εκρηκτικά 7 κιλών, που λειτουργούσε με κινητό τηλέφωνο, συνεργασία με τον εχθρό, και συμμετοχή σε εχθρική ομάδα».

 
Επίσης την περασμένη Πέμπτη το Ισραήλ άφησε ελεύθερο τον κρατούμενο Ναμπίλ Χιζράλα, από το χωριό Αϊλούτ, κοντά στη Ναζαρέτ, μετά από φυλάκιση 12 χρόνων. Ο Χιζράλα συνελήφθη το 2001 και το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι «μετέφερε ένα άτομο που προσπάθησε να κάνει επίθεση αυτοκτονίας στη Χάιφα», πέραν του ισχυρισμού ότι «προμηθεύτηκε όπλο χωρίς άδεια».

 
Σε σχετικά νέα, αποφυλακίστηκε και ο κρατούμενος Bilal Thiab που έκανε απεργία πείνας για 78 ημέρες, απαιτώντας την αποφυλάκισή του από τις ισραηλινές φυλακές καθώς κρατείτο υπό διοικητική κράτηση χωρίς απαγγελίες κατηγοριών ή δίκη. Ο Thiab καλωσορίστηκε από εκατοντάδες κατοίκους στο χωριό του, το Κουφρ Ραέι, νότια της Τζενίν. Ο πρώην κρατούμενος Χαλάχλε που αποφυλακίστηκε νωρίτερα τον Ιούνιο, μετά από μεγάλη απεργία πείνας, ήταν από τους πρώτους που καλωσόρισε τον Thiab.

 

Πηγή: IMEMC
από:http://intifadagr.wordpress.com/