04 07.2012

«Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο»

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
«Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο»
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με
ραδιενεργό πολώνιο. Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.

Από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ που δόθηκαν στη χήρα του, Σούχα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παλαιστίνιος ηγέτης, ελήφθησαν βιολογικά δείγματα που εξετάστηκαν σε ελβετικό εργαστήριο.

Για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση με πολώνιο θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του και να ακολουθήσουν εκτεταμένες αναλύσεις, δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λωζάννης.

Ο Αραφάτ ασθένησε ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, πολιορκημένος στο γενικό επιτελείο του από τον ισραηλινό στρατό και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Περσί. Ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr