20 06.2012

40 κρατούμενοι τραυματίστηκαν στην ισραηλινή φυλακή Eshil

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν την Τρίτη  στο ισραηλινό  κέντρο κράτησης Eshil, στο Be?er As-Sabe? (Bir Shiva), τραυματίζοντας τουλάχιστον σαράντα κρατούμενους, αφού ανάγκασαν περίπου 200 κρατούμενους να μείνουν κάτω από τον ήλιο για αρκετές ώρες.

Οι στρατιώτες επιτέθηκαν, κλώτσησαν και χτύπησαν με ρόπαλα τούς κρατούμενους, έψαξαν τα δωμάτια και τα κρεβάτια τους, και κατέσχεσαν τα πράγματά τους. Επίσης, οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν  σκυλιά ενώ έψαχναν τα δωμάτια και τα πράγματα των κρατουμένων.

Οι αρχές της φυλακής ανάγκασαν  16 κρατούμενους να μπουν στην απομόνωση, κατέσχεσαν αρκετούς ανεμιστήρες και τηλεοράσεις, και απαγόρευσαν στους κρατούμενους να έχουν πρόσβαση στο κυλικείο της φυλακής.

Οι κρατούμενοι είπαν στη Διοίκηση της φυλακής ότι θα αρνηθούν να φάνε μέχρι να τους επιστρέψουν τον εξοπλισμό και την περιουσία που τους κατέσχεσαν.

O Σύλλογος Waed για τους κρατούμενους και τους πρώην κρατούμενους, κατέκρινε την επίθεση των Ισραηλινών και δήλωσε ότι η χρήση οπλισμού και η ακραία επιθετικότητα εναντίον των κρατουμένων αποτελεί άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και όλων των σχετικών συμφωνιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης και της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.

 
Ο Σύλλογος δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές είναι συστηματικές, συχνές και έχουν στόχο να κάνουν δύσκολη τη ζωή των κρατουμένων.

 
Πηγή: IMEMC

από:http://intifadagr.wordpress.com/