12 04.2012

Το Ισραήλ κλείνει την κύρια είσοδο της πόλης Αλ-Ραμ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ιερουσαλήμ, 9 Απριλίου 2012

Με τσιμεντένιους ογκόλιθους έφραξε τη νύχτα της Κυριακής ο Ισραηλινός στρατός την κύρια είσοδο της πόλης Αλ-Ραμ στα βόρεια της Ιερουσαλήμ, με το πρόσχημα ότι νεαροί Παλαιστίνιοι πετούν πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες.
Πρόσφατα, ένας κάτοικος της Αλ Ραμ έχασε τη ζωή του από Ισραηλινά πυρά ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στην κατοχή.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης Sarhan Salaymah είπε πως ο αποκλεισμός της βόρειας εισόδου, η οποία μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε, θα περιορίσει σημαντικά την κινητικότητα των 60.000 κατοίκων της πόλης και θα οδηγήσει σε μαρασμό την οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης.

“Η πόλη έχει γίνει μια μεγάλη φυλακή”, είπε ο Salaymah και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να φτάσουν στη Ραμάλα και άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης.
Μιλώντας για την πρόσφατη κίνηση του Ισραηλινού στρατού, ο δήμαρχος έκανε λόγο για εκδικητικά μέτρα και πρακτικές “συλλογικής τιμωρίας”, που μοναδικό σκοπό έχουν να επιβάλουν νέους περιορισμούς στους κατοίκους της Αλ Ραμ .
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προγραμματίζει σύσκεψη όπου θα συζητηθεί το πρόβλημα και θα προταθούν λύσεις, προκειμένου να ανοίξει ξανά η βόρεια είσοδος της Αλ Ραμ.

Ο αποκλεισμός της πόλης Αλ Ραμ, η οποία άλλοτε έσφυζε από ζωή και αποτελούσε ένα από τα σημαντικά εμπορικά και οικιστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Ιερουσαλήμ, ξεκίνησε το 2006, όταν το Ισραήλ ύψωσε περιμετρικά της πόλης ένα τσιμεντένιο τείχος ύψους πέντε μέτρων, το οποίο έφραζε εντελώς τη νότια είσοδο από και προς την Ιερουσαλήμ. Αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τείχους, η βόρεια είσοδος της πόλης άνοιξε ξανά, αποκαθιστώντας πρόσκαιρα την πρόσβαση των κατοίκων στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.

Πηγή: WAFA

από:http://intifadagr.wordpress.com/