20 03.2012

Αρχή Ενέργειας: Δώσαμε στην Αίγυπτο 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η μεταφορά καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

4 Μαρτίου 2012

Η Αρχή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Αίγυπτος έλαβε 2 εκατ. δολάρια ως προπληρωμή για τα καύσιμα που συμφώνησε να μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ακόμα δεν έχει στείλει τίποτα.
Στη σχετική ανακοίνωση τύπου, η Αρχή Ενέργειας αναφέρει πως ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Λωρίδας της Γάζας παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων.
Η Αρχή εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αίγυπτος θα αρχίσει σύντομα να τροφοδοτεί τη Λωρίδα της Γάζας με ικανές ποσότητες καυσίμων, ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του σταθμού. Παράλληλα ζήτησε από τα ΜΜΕ να φροντίζουν για την ακρίβεια των πληροφοριών που διακινούν και να αντλούν την πληροφόρησή τους απευθείας από την πηγή, δηλαδή από την ίδια την Αρχή Ενέργειας, αντί να δημοσιεύουν αδιασταύρωτες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το ηλεκτροπαραγωγικό και γενικότερα το ενεργειακό ζήτημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: PIC

από: http://intifadagr.wordpress.com