20 03.2012

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σχεδιάζουν απεργία πείνας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
To Γραφείο Τύπου του Συλλόγου Waed για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους και πρώην Κρατούμενους ανακοίνωσε ότι οι Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε Ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης σκοπεύουν να κηρύξουν, μέσα στον Απρίλιο, μαζική απεργία πείνας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συλλόγου Waed, οι κρατούμενοι θα ανακοινώσουν την ημερομηνία έναρξης της απεργίας πείνας λίγο πριν το ξεκίνημά της, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι ο Ισραηλινός στρατός θα προβεί σε προκαταβολικά αντίμετρα και κυρώσεις, προκειμένου να εμποδίσει την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας τους.

Τα αντίμετρα που περιμένουν οι κρατούμενοι, βασιζόμενοι στην προηγούμενη εμπειρία τους, περιλαμβάνουν μαζικές μεταγωγές και απομόνωση κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Συλλόγου Abdullah Qandeel, οι κρατούμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ’ αόριστον την απεργία πείνας, αντιδρώντας σε πρακτικές όπως η απομόνωση κρατουμένων, η πλημμελής ιατρική φροντίδα και η μαζική έκδοση ενταλμάτων διοικητικής κράτησης.

Ο Qandeel τόνισε ότι ο σκληρός αυτός αγώνας των κρατουμένων, για να φέρει αποτελέσματα, θα χρειαστεί τη μαζική αλληλεγγύη του Παλαιστινιακού λαού, ώστε να αποκαλυφθούν οι συστηματικές Ισραηλινές παραβιάσεις σε βάρος των Παλαιστίνιων κρατουμένων και να στηριχθούν οι απεργοί πείνας στον επ’ αόριστον αγώνα τους.

Ζωτικής σημασίας, είπε, θα είναι και η κάλυψη της απεργίας πείνας από τα ΜΜΕ, τόσο στον Αραβικό Κόσμο όσο και στην Ευρώπη, ώστε να αναδειχθούν οι άθλιες συνθήκες κράτησης που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στις Ισραηλινές φυλακές, τα κέντρα κράτησης και τα ανακριτικά κέντρα.

Πηγή: IMEMC

από:http://intifadagr.wordpress.com/