17 02.2012

Ιατρική έκθεση: ο απεργός πείνας Χάντερ Αντνάν κινδυνεύει με άμεσο θάνατο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ο Παλαιστινιακός Σύλλογος για τους Κρατούμενους προειδοποίησε ότι ο [διοικητικά] κρατούμενος Χάντερ Αντνάν, ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, κινδυνεύει με άμεσο θάνατο, μετά από 60 ημέρες απεργίας πείνας.

Ο Σύλλογος ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη, μεταφέροντας επακριβώς δηλώσεις του δικηγόρου Τζαουάντ Μπουλούς, ότι μια ιατρική έκθεση από επισκέπτη ιατρό έδειξε ότι ο Αντνάν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η έκθεση από τους Γιατρούς για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι η απεργία πείνας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια, εσωτερική αιμορραγία, βλάβες στο συκώτι ή κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η έκθεση αναμένει επίσης επιδείνωση σε ότι αφορά τις αισθήσεις του, εξαιτίας της έλλειψης βιταμινών ή/και εγκεφαλική αιμορραγία. Επισημαίνει επίσης ότι μια απεργία πείνας για 70 ημέρες δε θα αφήσει ελπίδες για ζωή, αφού θα αναμένεται ξαφνικός θάνατος ως αποτέλεσμα της μακράς απεργίας πείνας.

Άρθρο μεταφρασμένο από το PIC

από: http://intifadagr.wordpress.com/