31 01.2012

Στην απομόνωση ο Μπαργκούτι μετά από σχόλιά του για το Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Ραμάλα (Ma’an) 26/01/2012

O φυλακισμένος ηγέτης της Φατάχ Μαρουάν Μπαργκούτι, εστάλη την Τετάρτη στην απομόνωση μετά από κριτικά σχόλια που έκανε για το Ισραήλ σε δημοσιογράφους .

Ο ηγέτης της Φατάχ μίλησε εν συντομία στους δημοσιογράφους  την Τετάρτη μετά την κατάθεσή του στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.

Η Κοινότητα Παλαιστινιών Κρατουμένων δήλωσε πως όταν ο Μπαργκούτι επέστρεψε στη φυλακή   Χανταρίμ στο Ισραήλ δεν του επιτράπηκε να επιστρέψει στο κανονικό του κελί αλλά αντί γι’αυτό οδηγήθηκε στην απομόνωση.

Οι  κρατούμενοι των φυλακών διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την απόφαση και ζήτησαν εξηγήσεις από τις αρχές των φυλακών.

Οι Ισραηλινές αρχές δεν απάντησαν.

Ο Μπαργκούτι, πρώην γενικός γραμματέας της Φατάχ στη Δυτική Όχθη, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Παλαιστινιο-Ισραηλινή διαμάχη θα μπορούσε να λυθεί μόνο όταν τελειώσει η κατοχή και το Ισραήλ αποσυρθεί στα σύνορα πριν το 1967.

Η Κοινότητα Παλαιστινιών Κρατουμένων καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ να απομονώσει τον Μπαργκούτι και κάλεσε τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν τις παραβιάσεις εναντίον των φυλακισμένων Παλαιστινίων ηγετών.

Ο ηγέτης της Φατάχ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 2004 και έχει ευρέως θεωρηθεί ως υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μαχμούντ Αμπάς ως πρόεδρος.

από: http://intifadagr.wordpress.com/