04 06.2010

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ψηφίσματα Υποστήριξης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Ρόδος 03 Ιουνίου 2010

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2009-10 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, σε αίθουσα του κτιρίου «Κάμειρος», υιοθέτησε ομοφώνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών καταδικάζει ομόφωνα την πρωτοφανή στα διεθνή δρώμενα συμπεριφορά του Ισραήλ κατά του «Στολίσκου της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η ως άνω παράνομη, από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου, δράση συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αφού είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 19 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Έγκλημα που στρέφεται κατά ανθρωπιστικής αποστολής που είχε σκοπό την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την ανθρώπινη διαβίωση του πληθυσμού της.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα (ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση & τον ΟΗΕ) να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διμερές και παγκόσμιο επίπεδο για την καταδίκη των πράξεων του Ισραήλ και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.


Η Γενική Συνέλευση της Σ.Α.Ε. ενέκρινε ομόφωνα, το ανωτέρω ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον τύπο και στο σύνολο των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Κοσμήτορας της Σ.Α.Ε. Καθηγητής Φραγκίσκος Καλαβάσης
Η Γραμματέας Τσαμπίκα Κούρου