11 05.2010

Ψήφισμα - Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τμήματος Ανατολικής Κρήτης

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ψηφίσματα Υποστήριξης
 Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε./Τμήματος Ανατολικής Κρήτης στην τακτική συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2010 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1.    Στηρίζει την Ελληνική Πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» (www.shiptogaza.gr) που συμμετέχει στην προσπάθεια για διεθνή αποστολή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αποτελούμενη κυρίως από βασικά υλικά ανοικοδόμησης και ιατροφαρμακευτικό υλικό, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μάη.
2.    Δηλώνει την αντίθεσή της στον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από θάλασσα, στεριά και αέρα που συντελείται από το Ισραήλ τα πέντε τελευταία χρόνια έχοντας δημιουργήσει το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο με 1.500.000 έγκλειστους ανθρώπους σε μία έκταση όσο ένα μικρό Ελληνικό νησί.
3.    Υποστηρίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ειρήνη, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.
4.    Καλεί όλα τα μέλη του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. να στηρίξουν υλικά,  ηθικά και οικονομικά (καταθέτοντας, από το υστέρημά τους, το όποιο χρηματικό ποσό αποφασίσουν στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 116/772732-18 ή IBAN: GR 8101101160000011677273218 SWIFT [BIC]: ETHNGRAA ) την Πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ».
5.    Υποστηρίζει την πρωτοβουλία που ανέλαβε το μέλος του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΠΟΛΥΑΝΘΗΣ, Μηχανολόγος Μηχανικός ΔΕΗ, να συμμετάσχει εθελοντικά στο ανθρωπιστικό αυτό εγχείρημα, εφόσον γίνει αποδεκτό από την Πρωτοβουλία, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα και το Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.
Ο Πρόεδρος                                          Η Γενική Γραμματέας

ΠΕΤΡΟΣ ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ                     ΑΦΡΩ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ-ΜΑΥΡΑΚΗ
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 16:29