30 04.2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ψηφίσματα Υποστήριξης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ                                  Πρέβεζα,  30/4/2010
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                        
Τμήμα Γραμ/κής Υποστήριξης
Νομ. Συλλογικών Οργάνων
Γραφείο Νομαρχιακού Συμβουλίου  

Ταχ. Δ/νση    : Σπηλιάδου 8                                                                   
Ταχ. Κώδικας:  48100
Τηλέφωνο    : 2682360257, 60202
Fax        : 2682360215
E-mail    : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίασή του, στις 28-4-2010, ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης για την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ».

«Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας Free Gaza Movement επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Από τότε, και παρότι ακολούθησαν άλλα τέσσερα ακόμη παρόμοια επιτυχή εγχειρήματα -δημιουργώντας μια πρόσκαιρη αισιοδοξία-, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, δεν έχει ουδόλως βελτιωθεί. Αντίθετα μάλιστα, η ισραηλινή εισβολή του Δεκέμβρη 2008 άφησε πίσω της περίπου 1500 νεκρούς (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολίτες), 5000 τραυματίες, χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια και ισοπεδωμένες δημόσιες υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα κοινής ωφέλειας).

Δυστυχώς, η συγκροτημένη διεθνής κοινότητα επιδεικνύει έλλειψη πολιτικής βούλησης για να διασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις βιοτικές ανάγκες του Παλαιστινιακού λαού και παρακολουθεί, χωρίς να παρεμβαίνει στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr) που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε μια νέα, ευρύτερη, ριζικά αναβαθμισμένη, διεθνή αποστολή. Η διεθνής αυτή αποστολή, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, προβλέπεται να σαλπάρει τον επόμενο μήνα και φιλοδοξεί να μεταφέρει στην Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, υλικά ανοικοδόμησης, προκατασκευασμένες κατοικίες, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς και εκπαιδευτικό υλικό.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας υποστηρίζει και ενθαρρύνει την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και καλεί όλους να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και να τη στηρίξουν έμπρακτα.»

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος του Ν.Σ. Πρέβεζας

Ευάγγελος Μπακόλας
Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2010 12:16