11 10.2013

Παρά τις δυσκολίες, η Κιβωτός της Γάζας προχωράει!

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα από την Κιβωτό της Γάζας
Παρά τις δυσκολίες, η Κιβωτός της Γάζας προχωράει!


Ένα σημαντικό στάδιο της ανακατασκευής της Κιβωτού της Γάζας έχει πλέον ολοκληρωθεί : Οι ενισχύσεις χάλυβα του σκάφους έχουν τοποθετηθεί (βλ. http://www.gazaark.org/2013/06/05/gazas-ark-photo-album/), παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας της εργασίας στη Γάζα (βλ. http://www.gazaark.org/el/2013/08/26/ ).  Από  την άνοιξη του 2013, με τη δικιά σας υποστήριξη, η εκστρατεία μας έχει καταφέρει να ψάξει, να δοκιμάσει και να αγοράσει το σκάφος το οποίο διαμορφώνεται σε φορτηγό πλοίο, στην Κιβωτό της Γάζας. Στη συνέχεια, το αλιευτικό σκάφος καθαρίστηκε, και έγινε αφαίρεση των μη χρήσιμων σύνεργων αλιείας, έτσι ώστε τα ξύλινα τμήματα επάνω από το νερό  να μπορέσουν να τριφτούν και να στεγανοποιηθούν με fiberglass. Σύντομα, θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση  των δεξαμενών καυσίμων, νερού και αποβλήτων .
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε συγκεντρώσει  πάνω από 150.000 δολάρια, ξεπερνώντας το μισό του κεφαλαίου που είχαμε ως στόχο για την ολοκλήρωση του έργου. Έχουμε φτάσει ως εδώ με τη βοήθειά σας και έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε μαζί .

Ο Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός μας (εθελοντικό μέλος της συντονιστικής επιτροπής μας) και ο Υπεύθυνος Έργου έχουν ολοκληρώσει τα κατασκευαστικά σχέδια (βλ.http://www.gazaark.org/el/2013/09/13/),  και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια σημαντική φάση του έργου : Η κατασκευή των καμπινών και καταλυμμάτων. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα. Η κατασκευή των  καμπινών θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες και θα κοστίσει $ 6.500 για υλικά και τουλάχιστον $ 3.000 για την εργασία .
 
Εκτός από την κατασκευή των καμπινών και το φινίρισμα του εσωτερικού, θα πρέπει να αδιαβροχοποιήσουμε τα βυθισμένα τμήματα με fiberglass , αφού βγάλουμε το σκάφος έξω από το νερό. Θα χρειαστεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί εξοπλισμός επικοινωνίας και  ασφαλείας (βλ.  http://www.gazaark.org/el/2013/06/26  ) για τα συγκεκριμένα αντικείμενα που εσείς ή η συλλογικότητα/οργάνωση σας μπορεί να βοηθήσει να πληρώσει )καθώς και θα χρειαστεί  επιθεώρηση και πιστοποίηση για να μπορέσει να εξοπλιστεί κατάλληλα το σκάφος για ένα ταξίδι στον ωκεανό.
 
Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε τις πολύτιμες συνεισφορές σας, έτσι ώστε να μην επιβραδυνθεί η πρόοδος των εργασιών και να μην παρουσιαστεί η οποιαδήποτε καθυστέρηση στις υπόλοιπες μηνιαίες δόσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η τιμή αγοράς . Μπορείτε να αγοράσετε συμβολικές"Μετοχές στην Ελπίδα" (http://www.gazaark.org/el/2013/01/15/buy-a-symbolic-share-of-gazas-ark-a-share-in-hope/ ή να συνεισφέρετε στις πληρωμές των εργατών και στα άλλα έξοδα για να ετοιμαστεί η Κιβωτός να αποπλεύσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια  δωρεά στο http://www.gazaark.org/donate με επιταγή ή άλλα μέσα αποστολής χρημάτων .

Υποστηρίζοντας την Κιβωτό της Γάζας βοηθάτε, στην προσπάθεια να σπάσει ο παράνομος αποκλεισμός της Γάζας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας στη Γάζα και στην ενδυνάμωση του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα – σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που οι δυσκολίες γίνονται όλο και περισσότερες.
 
Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για να αποπλεύσει η Κιβωτός της Γάζας !

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κιβωτού της Γάζας

παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την ενημερωμένη  σε όποιον νομίζετε ότι έχετε μπορεί να ενδιαφέρεται – μπορείτε επίσης να το διαδώσετε μέσω του tweeter και  του facebook.
Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2013 21:10