28 05.2013

13η Εβδομάδα στη Γάζα > Ανακατασκευή >Υποστήριξη> Ντοκιμαντέρ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα από την Κιβωτό της Γάζας
13η Εβδομάδα στη Γάζα > Ανακατασκευή >Υποστήριξη> Ντοκιμαντέρ


του Michael Coleman

Πέρασε λοιπόν άλλη μια παραγωγική εβδομάδα, αν και σε σχέση με τον ενθουσιασμό  της περασμένης εβδομάδας – με την αγορά του πλοίου και τη δεύτερη ανακοίνωση των προϊόντων – φάνηκε μάλλον συνηθισμένη.  Το σημαντικό όμως που έγινε αυτή την εβδομάδα ήταν η  έναρξη της διαδικασίας ανακατασκευής. Επίσης, λάβαμε άλλη μια σημαντική υποστήριξη και ολοκληρώσαμε τις ρυθμίσεις για ένα πλήρες ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που θα γυριστεί για το εγχείρημα.

 Η εβδομάδα ξεκίνησε με το βαρούλκο  να αφαιρείται από το αλιευτικό σκάφος, το πρώτο βήμα για να ανακατασκευαστεί το σκάφος μας  από ψαροκάικο σε φορτηγό πλοίο.

Αυτή ήταν μια συναρπαστική μέρα, καθώς έγινε η αρχή για να ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα, αυτό που τους τελευταίους 12 μήνες ήταν μια θαυμάσια ιδέα. Τώρα έχουμε ένα σχέδιο εργασίας που έχει εγκριθεί από τη συντονιστική επιτροπή και το μεγαλύτερο μέρος της ανακατασκευής θα πρέπει να χει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, όταν τα πράγματα στη Γάζα θα επιβραδύνουν δραματικά, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον παράνομο αποκλεισμό πριν από το τέλος του έτους.

Ωστόσο, αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την υποστήριξή σας, η επίτευξη των στόχων της Κιβωτού της Γάζας εξαρτάται από τις δωρεές του κόσμου,  γι’ αυτό αν θέλετε, σκεφτείτε να υποστηρίξετε το έργο μας με την αγορά ενός συμβολικού μεριδίου στην Κιβωτό ( Αγοράστε ένα συμβολικό μερίδιο στην Κιβωτό της Γάζας – Ένα Μερίδιο στην Ελπίδα) ή να συμβάλλετε στην διάδοση του εγχειρήματος στους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε μαζί να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο χτίσιμο της ελπίδας που έχουν οι Παλαιστίνιοι για μια ανεξάρτητη οικονομία.

Όταν ήρθα στη Γάζα στόχος μου ήταν να προσπαθήσω για μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινωνία των πολιτών. Αυτή την εβδομάδα προχώρησα αρκετά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Έχω πλέον για το εγχείρημα της Κιβωτού, την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, από θεσμούς και οργανώσεις που ανήκουν στην ισλαμική, κοσμική αλλά και την αριστερή πλευρά. Παρακολουθείστε την ιστοσελίδα της Κιβωτού τις επόμενες δύο εβδομάδες, για να δείτε μια σημαντική ανακοίνωση, που έχουν υπογράψει όλες οι οργανώσεις και τα θεσμικά όργανα της κοινωνίας των πολιτών, για την υποστήριξη της Κιβωτού

Η άλλη είδηση αυτής της εβδομάδας  είναι ότι έχουμε βρει έναν δημοσιογράφο στη Γάζα, που είναι πρόθυμος να αναλάβει την καταγραφή του εγχειρήματος της Κιβωτού, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Ο δημοσιογράφος είναι ο Yousef Al-Helou, ο οποίος εργάζεται για την Network News [TRNN], και είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός αυτό. Ο Yousef είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος και έχει μακρά ιστορία στην κάλυψη των όσων συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, αρχικά για το Press TV και στη συνέχεια για το TRNN. Για μένα προσωπικά, πέρα από το γεγονός ότι αυτό το μοναδικό έργο πρόκειται να καταγραφεί για τις επόμενες γενιές μέσα από το ντοκυμαντέρ, η δημιουργία του ντοκιμαντέρ σημαίνει ότι μετά τον απόπλου της Κιβωτού, αν μου ζητηθεί να κάνω παρουσίαση του εγχειρήματος, δεν θα χρειαστεί να κουράσω τον κόσμο στο Σίδνεϊ με την περιορισμένη δεξιότητά μου στις δημόσιες ομιλίες.  Θα μπορώ να δείξω το ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια να προβώ σε συζητήσεις για συγκεκριμένα σημεία με το κοινό. Μπορώ να ακούσω από δω τους αναστεναγμούς ανακούφισης των κοινοτήτων αλληλεγγύης του Σίδνεϊ.

Αυτή την εβδομάδα επίσης έκλεισε το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, η μόνη έξοδος από την Γάζα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα. Η διάβαση έκλεισε, αφού μαχητές στο Σινά, απήγαγαν 7 Αιγύπτιους στρατιωτικούς, που εργάζονταν στην διέλευση, αν και ποτέ δεν αποδείχτηκε κάποια σχέση των μαχητών με την Λωρίδα της Γάζας. Μπορεί κανείς να νιώσει την ένταση που υπάρχει εδώ στη Γάζα, εξαιτίας αυτού του κλεισίματος, σχεδόν σα να έχει απενεργοποιηθεί η βαλβίδα απελευθέρωσης της πίεσης.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα, μια συνέντευξή μου για το εγχείρημα της Κιβωτού, στο σταθμό Plans FM της Νέας Ζηλανδίας. Συγχωρέστε μου την πιθανή έλλειψη σαφήνειας στη συνέντευξη, καθώς πραγματοποιήθηκε  πρωί και ενώ είχα περάσει όλη τη νύχτα έξω κάνοντας διάφορες εργασίες με τους ψαράδες στα ανοικτά των ακτών της Γάζας. http://plainsfm.org.nz/on-demand/earthwise20may13/ .


gazaark.org
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 28 Μάιος 2013 11:08