23 03.2010

Πρώτο βραβείο κοινού το "Γάζα Ερχόμαστε"

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Το βραβείο κοινού (που είναι το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ) κέρδισε το ντοκιμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ-Εικόνες του 21ου Αιώνα στη Θεσσαλονίκη. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις 16 Μαρτίου στο Ολύμπιον  και στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα (producer) είχε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης ένα πλήθος συντελεστών - μελών της ομάδας του Εξάντα, όπως ο Γιάννης Παξεβάνης (μουσική), ο Γιάννης Μπιλήρης και η Άννα Πρόκου (μοντάζ) ο Γιάννης Αυγερόπουλος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), ο Κώστας Καταληματίας (ηχοληψία). Η παραγωγή έγινε από την Small Planet και την Αναστασία Σκουμπρή.  Συνεργάστηκαν οι δημοσιογράφοι Πέτρος Γιώτης και Αγγελος Αθανασόπουλος, ενώ το δημοσιογραφικό συντονισμό είχε ο Αχιλλέας Κουρεμένος (οι δυο τελευταίοι επίσης από την ομάδα του Εξάντα).
 
Ενα πανό υπέρ των Παλαιστινίων, το οποίο κρατούσαν Παλαιστίνιοι φοιτητές, μέλη της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ, υψώθηκε όταν ο Γιώργος Αυγερόπουλος παρέλαβε το βραβείο ενώ το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Αυγερόπουλος στην τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου, θα διατεθεί για την ενίσχυση της νέας αποστολής. Σε σαράντα μέρες ένας στολίσκος από φορτηγά και επιβατικά πλοία ξεκινά ένα νέο ταξίδι προς τη Γάζα, που θα μπορούσε να ονομαστεί, όπως είπε ο Αυγερόπουλος, και «Γάζα ξαναερχόμαστε». «Η ταινία δείχνει πώς απλοί, καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία», δήλωσε ο δημοσιογράφος-σκηνοθέτης.

Παρόντα επίσης και στις προβολές και στην τελετή βράβευσης ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας του ιστορικού αυτού ταξιδιού (Βαγγέλης Πισσίας, Νίκος Μπόλος, Πέτρος Γιώτης, Γιάννης Καρυπίδης, Τάκης Πολίτης, Τάσος Κουράκης, Γιώργος Κλώντζας).

Φωτό: Αστέρης Μασούρας
http://www.flickr.com/photos/asterios/page2/
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 17:34