12 03.2010

Γάζα Ερχόμαστε! (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις

H ταινία των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη «Γάζα ερχόμαστε», που αναφέρεται στην πρώτη ιστορική αποστολή του Free Gaza Movement, που έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας μετά από 41 χρόνια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς, στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Επίσημη ελληνική πρεμιέρα: Ολύμπιον 16/3, 22:00

Επαναληπτική προβολή: Αίθουσα Φρίντα Λιάππα 19/3, 17:00


Gaza1

Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.

 

Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφισαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.

 

Το «Γάζα Ερχόμαστε» που προβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Την σκηνοθεσία υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα ανέλαβε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης και ένα πλήθος συντελεστών - μελών της ομάδας του Εξάντα, όπως ο Γιάννης Παξεβάνης (μουσική), ο Γιάννης Μπιλήρης και η Άννα Πρόκου (μοντάζ) ο Γιάννης Αυγερόπουλος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας). Η παραγωγή έγινε από την Small Planet και την Αναστασία Σκουμπρή.

 

Το «Γάζα Ερχόμαστε» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου στο Ολύμπιον στις 22.30 και στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα, στις 17.00.

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

  • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Γάζα Ερχόμαστε» θα βρείτε στο αναλυτικό δελτίο τύπου στη διεύθηνση http://www.smallplanet.gr/el/ntokimanter/gaza-erxomaste.htm

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος, Γιάννης Καρυπίδης / Σενάριο: Νικόλας Ζηργάνος/ Έρευνα & οργάνωση θέματος: Nasim Alatras/ Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος/ Μοντάζ: Γιάννης Μπιλίρης, Άννα Πρόκου/ Ηχοληψία: Κώστας Καταληματίας/ Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης/ Γραφικά: Σάκης Παλπανάς/ Βοηθός Δημοσιογραφικής Παραγωγής: Αχιλλέας Κουρεμένος/ Συνεργαζόμενοι Δημοσιογράφοι: Πέτρος Γιώτης, Άγγελος Αθανασόπουλος/ Μια παραγωγή της Small Planet για το Al Jazeera Satellite Network © 2009

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 12 Μάιος 2010 13:11