11 12.2014

Ανακοίνωση για την κακοποίηση μέλους του Συλλόγου Ιντιφάντα από Ισραηλινούς ασφαλίτες στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επιμένει στη συνέχιση της συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ, αφού μετά τα Σεμινάρια & Εργαστήρια για το Θέατρο που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο, ανακοινώνει την Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου της οποίας την έναρξη έκανε χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η Ισραηλινή Πρέσβειρα.

Η συνέχιση αυτής της συνεργασίας δείχνει την εσκεμμένη συνενοχή στην συγκάλυψη των εγκλημάτων του Ισραήλ και είναι προσβολή στις χιλιάδες Παλαιστινίων αμάχων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από το Ισραήλ στην τελευταία επίθεση στη Γάζα, όπου το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 2.168 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 10.895 ανθρώπους, κατά κύριο λόγο αμάχους.

Η πλειονότητα της παλαιστινιακής κοινωνίας, που εκπροσωπείται στο κίνημα Μποϊκοτάζ, Απόσυρσης Επενδύσεων και Κυρώσεων (BDS), έχει καλέσει σε πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και καταναλωτικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ και των συνένοχων φορέων του, μέχρι να τερματιστεί το ισραηλινό καθεστώς κατοχής, εποικισμού-αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ.

Χειρότερο όμως, ακόμα και από την συνεχιζόμενη συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με το Ισραήλ, είναι το πρωτοφανές για την Ελλάδα γεγονός της κακοποίησης μέλους του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» - ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστινίους μέσα στον χώρο του Ιδρύματος κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία - από Ισραηλινούς ασφαλίτες που τον βασάνισαν ανακρίνοντάς τον.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» καταδικάζει την παράνομη επίθεση των Ισραηλινών ασφαλιτών σε έναν αλληλεγγύο που με μη βίαιο τρόπο εξέφρασε την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό. Επίσης, καταδικάζει την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που έχει συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καθιστώντας την συνυπεύθυνη για κάθε έγκλημα και για κάθε παρανομία του.