20 10.2014

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους - Σύνταγμα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
karabaki
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης
17-25 Οκτωβρίου 2014

Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ και σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Να σταματήσει το Ισραήλ να αρνείται στις οικογένειες των κρατουμένων τις επισκέψεις στις φυλακές

Οι Παλαιστίνιοι, ζώντας κάτω από την ισραηλινή κατοχή εδώ και πάνω από 65 χρόνια, έχουν επανειλημμένα γίνει ο στόχος φυλακίσεων και κρατήσεων. Σχεδόν κάθε παλαιστινιακή οικογένεια έχει ένα ή περισσότερα μέλη της που έχουν συλληφθεί ή κρατηθεί στις ισραηλινές φυλακές. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 7000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Οι συλλήψεις και οι κρατήσεις των Παλαιστινίων από το Ισραήλ καλύπτονται από 1500 κανονισμούς οι οποίοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να τροποποιηθούν από τους ισραηλινούς διοικητές.  Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος μπορεί να περάσει μια αρχική περίοδο 180 ημερών ανάκρισης όπου για τις πρώτες  60 ημέρες δεν μπορεί να δει δικηγόρο και συνήθως υπόκειται σε βασανιστήρια μικρού ή μεγάλου βαθμού. Έχουν καταγραφεί ακόμα και περιστατικά θανάτων κρατουμένων από βασανίστηρια.

 
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός μπορεί να κρατήσει ένα άτομο για διάστημα έως και έξι μηνών χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη και η κράτησή του  μπορεί να παραταθεί επ 'αόριστον. Οι διοικητικές εντολές κράτησης
βασίζονται σε μυστικά στοιχεία στα οποία ούτε ο κρατούμενος, ούτε οι δικηγόροι του κρατουμένου μπορούν να έχουν πρόσβαση. Υπάρχουν περίπου 500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υπό διοικητική κράτηση αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων  28 εκλεγμένων μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Στον απόηχο της σφαγής στη Γάζας  η οποία άφησε πίσω 2.200 νεκρούς και πάνω από 11.000 τραυματίες, το Ισραήλ συνεχίζει την τακτική της συλλογικής τιμωρίας, απαγορεύοντας τις οικογενειακές επισκέψεις στους κρατούμενους, παραβιάζοντας το Άρθρο 116 της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.

Ένα από τα κύρια αιτήματα της απεργίας πείνας των κρατουμένων τον Απρίλη του 2014,  ήταν  να αποκαταστηθούν οι οικογενειακές επισκέψεις στους φυλακισμένους,  και ενώ το Ισραήλ είχε συμφωνήσει με αυτόν τον όρο  σύντομα υπαναχώρησε και από τον Ιούλιο όλες οι επισκέψεις από τη Γάζα απαγορεύονται. Επίσης, το Ισραήλ τιμώρησε τους 125 διοικητικούς κρατούμενους που συμμετείχαν στην απεργία πείνας  σε απαγόρευση των επισκέψεων των οικογενειών τους  για 4 μήνες.

Τώρα, το Ισραήλ έχει αρχίσει να εκδίδει τρίμηνες απαγορεύσεις για οικογενειακές επισκέψεις  στις οικογένειες των κρατουμένων που συνδέονται με οργανώσεις που αντιτίθενται στην κατοχή. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014, ο Αχμάντ Σααντάτ,  μέλος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου και  Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έλαβε εντολή που απαγορεύει στην  οικογένειά  του να τον επισκευθεί για 3 μήνες. Εκατοντάδες άλλοι κρατούμενοι, ιδίως εκείνοι που συνδέονται με τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο, έχουν λάβει ανάλογες εντολές απαγόρευσης για επισκέψεις των οικογενειών τους.

Η χρήση από το Ισραήλ της απαγόρευσης των οικογενειακών επισκέψεων, ως μέθοδο τιμωρίας για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους πρέπει να σταματήσει. 

Η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Καμπάνιας για την Απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ, προς τους αλληλέγγυους σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση από 17 έως 25 Οκτωβρίου για να αναδείξουν τον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατούμενων για δικαιοσύνη και ελευθερία και να απαιτήσουν να τερματιστεί το μέτρο της απαγόρευσης οικογενειακών επισκέψεων, και καλεί - μαζί και με άλλες συλλογικότητες - σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, τη Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ 

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2014 17:25