03 07.2014

Η εκδίκηση των αποικιοκρατών

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Η εκδίκηση των αποικιοκρατών
Οι Παλαιστίνιοι, επί 66 χρόνια υφιστάμενοι στρατιωτική κατοχή και εθνοκάθαρση, υφίστανται για μια ακόμα φορά την φασιστική πρακτική της συλλογικής τιμωρίας από το κράτος του Ισραήλ. Με πρόσχημα την απαγωγή 3 Ισραηλινών εποίκων, η κυβέρνηση του Ισραήλ προέβη στην εφαρμογή της - από καιρό σχεδιασμένης - στρατιωτικής επιχείρησης «Προστάτης του Αδελφού» ("Brother's Keeper"). Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι απήχθησαν, ανάμεσά τους πολλοί κρατούμενοι που είχαν απελευθερωθεί με την συμφωνία του 2011, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και πάνω από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μέσα σε δύο βδομάδες.


Η προληπτική αυτή σφαγή δεν αρκούσε στο αποικιοκρατικό καθεστώς απαρτχάιντ. Μετά την ανακάλυψη των σορών των τριών απαχθέντων, η κυβέρνηση του Ισραήλ ορκίστηκε εκδίκηση, δηλώνοντας βέβαιη για τους ενόχους και στοχοποιώντας ολόκληρο τον παλαιστινιακό πληθυσμό - ιδίως την πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 30 Ιουνίου οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον αμάχου πληθυσμού ικανοποιούν τα αισθήματα εκδίκησης του Ισραήλ με νεκρούς και τραυματίες. Η Γάζα, η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, βομβαρδίζεται ξανά.

Όλα αυτά με τη συνενοχή της παγκόσμιας κοινότητας που επιμένει να αδιαφορεί για τις συνεχείς και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και επιλέγει να επιδεικνύει επιλεκτικά και μόνο την ευαισθητοποίηση της.

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 09:04