11 10.2013

Νέος σχεδιασμός – Η Κιβωτός της Γάζας θα αποπλεύσει την άνοιξη του 2014

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Νέος σχεδιασμός – Η Κιβωτός της Γάζας θα αποπλεύσει την άνοιξη του 2014


   Αγαπητοί φίλοι,Παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών στην Κιβωτό της Γάζας, παρακολουθούμε τα όσα ανησυχητικά συμβαίνουν στην Αίγυπτο, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην Λωρίδα της Γάζας.
Η κατάσταση είναι πολύπλοκη και δύσκολη. Τα τούνελ και το πέρασμα της Ράφα, που αποτελούν βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης που ασκείται και είναι ζωτικής σημασίας για την Γάζα, επηρεάζονται άμεσα από τα γεγονότα στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερα το πέρασμα της Ράφα, παραμένει τις περισσότερες ημέρες κλειστό, ενώ μόλις το 10% των σηράγγων παραμένουν σε λειτουργία.

Ωστόσο οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην Αίγυπτο για τους Παλαιστίνιους στην Γάζα είναι όχι μόνο υλικές, αλλά και ψυχολογικές. Τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο προκαλούν άγχος, αβεβαιότητα και ανησυχία στην Γάζα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η πρόοδος των εργασιών ανακατασκευής της Κιβωτού της Γάζας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες τόσο εξαιτίας των εξελίξεων στην Αίγυπτο, όσο και -φυσιολογικά σε ένα βαθμό- λόγω του Ραμαζανίου. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε το χρονοδιάγραμμα μας. Έτσι, ο σχεδιασμός μας είναι πλέον να αποπλεύσει η Κιβωτός της Γάζας την άνοιξη του 2014.

Παραμένουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ και κρατάμε γερά στο μυαλό μας, πως η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος της Κιβωτού της Γάζας εξαρτάται από την υποστήριξη που θα έχει αυτή πριν ακόμα σαλπάρει, καθώς και από την πίεση που θα ασκήσουν οι υποστηρικτές της και η διεθνής κοινότητα, ώστε το Ισραήλ να εξαναγκαστεί να μην αποκλείσει αυτό, αλλ' ούτε και οποιοδήποτε μεταγενέστερο εμπορικό ταξίδι.

Έχουμε πλέον την ευκαιρία, χάρη στον επιπλέον διαθέσιμο χρόνο, να συγκεντρώσουμε την στήριξη όλων των χωρών του κόσμου. Το δίκτυο υποστήριξης της Κιβωτού της Γάζας απλώνεται σήμερα σε πάνω από δώδεκα χώρες και η συμμετοχή σε αυτήν επεκτείνεται διαρκώς. Ο επιπλέον χρόνος δίνει περισσότερες ευκαιρίες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της υποστήριξης του εγχειρήματος.

Παράλληλα, οι εργασίες στην Κιβωτό της Γάζας προχωρούν παρά τις δυσκολίες και σύντομα θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση σχετικά με αυτές. Συνεχίζουμε, με μεγάλη εκτίμηση, να βασιζόμαστε σε κάθε δυνατή υποστήριξη που μας παρέχεται, στην προσπάθεια μας να χτίσουμε την ελπίδα για τον παλαιστινιακό λαό.

Με αλληλεγγύη,

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κιβωτού της Γάζας
Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2013 20:46