23 01.2013

Ανακοίνωση της συνάντησης του Freedom Flotilla Coalition

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοίνωση της συνάντησης του Freedom Flotilla Coalition
Ρώμη, 19-20 Ιανουαρίου 2013

Τα μέλη του Freedom Flotilla Coalition συναντηθήκαμε στην Ρώμη για δύο ημέρες, κατά τις οποίες συζητήσαμε σχετικά με την έως τώρα πορεία των εγχειρημάτων και τα μελλοντικά μας σχέδια, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την άρση του παράνομου και απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας. Αντιπρόσωποι από τις πρωτοβουλίες του Καναδά, της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας, καθώς και της Διεθνούς επιτροπής για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας (International Committee for Breaking the Siege of Gaza), φιλοξενηθήκαμε από τους συντρόφους της ιταλικής πρωτοβουλίας.


Σε συνέχεια της επιτυχημένης αποστολής του Estelle στην Γάζα, το οποίο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2012 έστρεψε το διεθνές ενδιαφέρον στον αποκλεισμό και απέδειξε πως πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια παραμένουν ανοιχτά στον πλου από και προς την Παλαιστίνη, η διεθνής Freedom Flotilla Coalition ανακοινώνει με χαρά πως υιοθετεί την “Κιβωτό της Γάζας” (Gaza's Ark) ως το επόμενο εγχείρημα της. Η “Κιβωτός της Γάζας” είναι μια νέα πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να ανακατασκευάσει ένα πλοίο στην Γάζα με σκοπό το σπάσιμο του ισραηλινού αποκλεισμού, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενθάρρυνση του εμπορίου (περισσότερες πληροφορίες στο www.GazaArk.org). Οι τοπικές πρωτοβουλίες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την “Κιβωτό της Γάζας” με διάφορους τρόπους, όπως την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος, την προώθηση αγοράς συμβολικών μετοχών, την οργάνωση αγοράς τοπικών προϊόντων που θα εξαχθούν μέσω της Κιβωτού, καθώς και την ενίσχυση της υποστήριξης της κοινωνίας των πολιτών σε κάθε χώρα και την αύξηση της πίεσης στις κυβερνήσεις για πολιτική υποστήριξη στο αίτημα των Παλαιστίνιων της Γάζας για ελεύθερη διακίνηση και εξαγωγή των προϊόντων τους μέσω της θάλασσας.

Τα μέλη του Freedom Flotilla Coalition αποφασίσαμε επίσης να ξεκινήσουμε μια πρωτοβουλία υποστήριξης των ψαράδων της Γάζας στον αγώνα τους για ελεύθερη πρόσβαση στα Παλαιστινιακά νερά όπου και έχουν το δικαίωμα να ψαρεύουν.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε από την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των Παλαιστίνιων της Γάζας για ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς ελευθερία στην μετακίνηση. Απαιτούμε ακόμα την επιστροφή όλων των πλοίων που έχουν κατά καιρούς συλληφθεί από το ισραηλινό ναυτικό: τόσο τις βάρκες των Παλαιστίνιων ψαράδων, όσο και τα πλοία που συμμετείχαν στις προηγούμενες αποστολές αλληλεγγύης και προσπάθειας άρσης του αποκλεισμού.