10 01.2013

Ανακοίνωση για τις εκτεταμένες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των καταλήψεων

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοίνωση για τις εκτεταμένες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των καταλήψεων
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει θέσει ως σκοπό της να μεταφέρει την αλληλεγγύη από τη χώρα μας στους επί 65 χρόνια αντιστεκόμενους στην κατοχή Παλαιστίνιους. Αυτή την αλληλεγγύη, ως πολύτιμο φορτίο, τη βρίσκει σε πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ένα από αυτά, ζωντανό, ενεργό και δραστήριο είναι οι κοινωνικές καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, μέσα στους οποίους ξέρουμε καλά ότι καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στην πράξη οι αξίες της προσφοράς, του μοιράσματος και της πραγματικής κοινωνικότητας.


Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επέλεξε να θεωρήσει αυτά τα ζωντανά κύτταρα ως εχθρούς και να εξαπολύσει εκστρατεία καταστολής εναντίον τους, ενώ τα ΜΜΕ επιστράτευσαν ακόμα και οργανωμένους, ιδεολόγους ρατσιστές να παρουσιάζονται ως «κάτοικοι», συκοφαντώντας ξεδιάντροπα τη δράση των καταλήψεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράστασή μας στις κοινωνικές καταλήψεις, οι οποίες με πολλούς τρόπους έχουν στηρίξει εγχειρήματα όπως το δικό μας.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της Villa Amalias και της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά, μεταξύ των οποίων και το μέλος της Πρωτοβουλίας μας Η.Λ.

  • Την άμεση ανάκληση όλων των κατηγοριών, ιδιαίτερα μάλιστα του «ιδιωνύμου» του «κουκουλονόμου», βάσει του οποίου μετατρέπονται κατά το δοκούν σε κακουργήματα


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2013 11:48