02 10.2012

Ταξιδεύουμε!

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Οι λιμενικές αρχές στην Λα Σπέτσια της βόρειας Ιταλίας αποφάσισαν τελικά να μην ενδώσουν στις ισραηλινές πιέσεις. Λίγο νωρίτερα το “Ένα Καράβι για τη Γάζα - Σουηδία” και το Εστέλ πήραν την άδεια για απόπλου. Συγχαρητήρια στους αρμόδιους υπαλλήλους που έδειξαν ακεραιότητα και αίσθημα δικαιοσύνης!

Πλέον έχει αρχίσει να διαφαίνεται το μοτίβο που αντιμετώπισε ο περσινός Στόλος της Ελευθερίας, όταν η ελληνική κυβέρνηση ύστερα από πιέσεις αποφάσισε να φυλακίσει όλα τα πλοία του στολίσκου μέσα στα ελληνικά λιμάνια.

 
Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι ασκεί πιέσεις σε εκείνες τις χώρες των οποίων πολίτες βρίσκονται στο πλοίο, ώστε να τους αποτρέψει από το να “πλησιάσουν” την Γάζα1. Αν ο απόπλους από την Λα Σπέτσια προς τη Νάπολη αποτελεί “πλησίασμα” προς τη Γάζα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση μιας εκ των βασικότερων αρχών της Ε.Ε.: της ελευθερίας στην μετακίνηση.

Θα ήταν απαράδεκτο για την Ε.Ε. να ενδώσει σε μια τέτοια πίεση και να εναντιωθεί στους πολίτες της και τα σκάφη. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό όταν τέτοιες ενέργειες γίνονται ενάντια σε μια ειρηνική, ανθρωπιστική κίνηση η οποία τυγχάνει μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής υποστήριξης. Αυτή η υποστήριξη αποδεικνύεται στις εκκλήσεις μας να τερματιστεί ο παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, οι οποίες έχουν υπογραφεί από χιλιάδες κόσμου σε όλο τον κόσμο τις προηγούμενες λίγες ημέρες.

Το “Ένα Καράβι για τη Γάζα - Σουηδία” και οι σύντροφοι μας στο Freedom Flotilla Coalition ζητούν από τον κάθε αλληλέγγυο να ακολουθήσει την πορεία του Εστέλ και αν κριθεί αναγκαίο να δράσει αναλόγως της περιοχής και της ιδιότητας του: φίλοι, κατά τόπους ακτιβιστές, οργανισμοί που υποστηρίζουν το εγχείρημα, συνδικάτα, Ευρωβουλευτές και Βουλευτές.

Χρησιμοποιήστε κάθε διαθέσιμο μέσο για να διαμαρτυρηθείτε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει τον αποκλεισμό στα λιμάνια της βόρειας Ιταλίας. Κάντε εκκλήσεις στους αντίστοιχους Υπουργούς Εξωτερικών, καθώς και στην Ε.Ε. μέσω των Ευρωβουλευτών. Οργανώστε δράσεις υποστήριξης και απαιτήστε το Εστέλ να παραμείνει ελεύθερο να ταξιδεύει.

Σταματήστε τον αποκλεισμό της Γάζας.
 
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 01:07