05 09.2012

Δελτίο τύπου της διεθνούς Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Δελτίο τύπου της διεθνούς Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας

Συνάντηση της διεθνούς Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition) στη Μαδρίτη, καθώς το «Εστέλ» πλέει σε ισπανικά νερά προς τη Γάζα

Η διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας (FFC) είναι μια κίνηση που απαρτίζεται από καμπάνιες και πρωτοβουλίες από όλον τον κόσμο, που συνεργάζονται για τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από Καναδά, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Η.Π.Α.

Ο ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας - σε πλήρη ισχύ εδώ και έξι χρόνια - προξενεί αφάνταστο πλήγμα στην παλαιστινιακή κοινωνία της Γάζας. Η λύση δεν είναι η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά η λήξη του ίδιου του αποκλεισμού, λύνοντας το πρόβλημα ριζικά.

Η δράση μας είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους στη Γάζα, ένα κάλεσμα στις κοινωνίες να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους ενέργειες κατά του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και να ασκήσουν πίεση στη διεθνή κοινότητα ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμά μας να διαμαρτυρηθούμε, χωρίς βία, και να προστατευθούμε από την ισραηλινή επιθετικότητα.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς το Ισραήλ θα συμπεριφερθεί καθώς το «Εστέλ» θα προσεγγίζει τη Γάζα. Οι απειλές και η βία από το Ισραήλ δεν έχουν σταματήσει ποτέ τους Παλαιστινίους και τους αλληλέγγυους από το να συνεχίσουν να παλεύουν κατά της αδικίας. Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο «Εστέλ» είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλληλα, η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ετοιμάζει μια δεύτερη ενέργεια, προκειμένου να αναδείξει το δικαίωμα των Παλαιστινίων στη Γάζα να ανταλάσσουν ελεύθερα αγαθά με τον κόσμο και να μην εξαρτώνται από βοήθεια. Η Κιβωτός της Γάζας θα βοηθήσει τους Παλαιστινίους να φτιάξουν ένα πλοίο στη Γάζα που θα μεταφέρει τοπικά προϊόντα προς τη διεθνή αγορά, θέτοντας μια πρόκληση κατά του αποκλεισμού από τα μέσα.

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2012 17:46