01 04.2010

Για το διήμερο της Κυψέλης

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αρχείο εκδηλώσεων
Μαζί φτιάχνουμε "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 27-28 Μαρτίου 2010

Ο κόσμος που ήρθε έστειλε για μια ακόμη φορά δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Οι καλλιτέχνες Carpe Diem, Π. Αντωνίου, Γ. Γκιζάρης, Μ. Δουκάκη, Γ. Καβαλάρης, Τ. Καραλή, Τ. Λίζος, Ε. Μητροβγένη, Κ. Καλαβάση, Ε. Πολυχρονάτου, Ν. Σιάνου, Tanacross, Γ. Ταξιαρχόπουλος,
Σ. Τσακίρης, Δ. Χαλάτσης και Α. Χιώτης πρόσφεραν τα έργα τους για την ενίσχυση της αποστολής, ενώ μικροί – μεγάλοι, μαζί με φοιτητές από τη Σχολή Καλών Τεχνών, έφτιαξαν τα δικά τους καράβια, παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Γάζα, ερχόμαστε» (2008) των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη (βραβείο κοινού στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης) και ενημερώθηκαν για την αποστολή από εκπροσώπους της πρωτοβουλίας.
Ο Τ. Ράπτης διάβασε  Mahmoud Darwish με τον Γιάννη Ξαρχάκο να τον συνοδεύει στην κιθάρα ενώ η Ομάδα performance ELANADISTIKANOUME παρουσίασε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από τη Γάζα, σχηματίζοντας με το σώματά τους ένα ψαράδικο που καταφέρνει να γυρίσει στο λιμάνι «τρέφοντας την ελπίδα». Η βραδιά του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με έλληνες rapper (Παράξενος, Αντίποινα, Ορθολογιστές, Texas, Ιντιφαντα), ενώ την Κυριακή εκτός από τις κατασκευές, προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ “Arna’s children” (2003) του Juliano Mer Khamis, με θέμα μια θεατρική ομάδα παιδιών στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν και τους τρόπους που σφράγισε για πάντα τη ζωή τους η Ισραηλινή κατοχή.


  •     Φτιάξτε το δικό σας καράβι
  •     Οργανώστε μια έκθεση με τους φίλους στη γειτονιά σας για να ενισχύσετε την αποστολή
  •     Βάλτε τα χρήματα στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας: 116/772732-18
  •     Στείλτε το καράβι σας σε φωτογραφία με το όνομά σας, για να «αράξει» μέχρι το μεγάλο ταξίδι στην ιστοσελίδα μας
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 12 Μάιος 2010 13:10