22 07.2011

Οικολόγοι Πράσινοι: Ξανά στην Ελλάδα, ο αρχηγός του Ναυτικού του Ισραήλ Eliezer Marom

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ «ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ΔΙΧΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συνέχεια μιας επικίνδυνης «αγαστής συνεργασίας» θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον αρχηγό του ναυτικού του Ισραήλ αντιναύαρχο Eliezer Marom. Όταν οι μάσκες πέφτουν και δεν έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας τότε ούτε καν τα προσχήματα δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση.


Ο Eliezer Marom «κατέπλευσε» πιθανότατα για να ευχαριστήσει δια ζώσης τον Χρήστο Παπουτσή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην κυβέρνηση του Ισραήλ αναλαμβάνοντας να το βγάλει από την δύσκολη θέση εγκλωβίζοντας σε ελληνικά λιμάνια πλοία του «Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ -Παραμένουμε Άνθρωποι». Ίσως και να τον επιπλήξει καθώς το Γαλλικό σκάφος Dignite-Al Karama κατάφερε τελικά να αποπλεύσει εκπροσωπώντας στην διαδρομή του όλους τους ακτιβιστές της διεθνούς ειρηνιστικής αποστολής που εμποδίστηκαν αλλά και όλους τους ανθρώπους που δεν ανέχονται στην Μεσόγειο να υπάρχουν συνθήκες που ντροπιάζουν την ιστορία και την μνήμη. Η ιστορία λέει ότι στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όταν οι Ναζί ισοπέδωναν το νησί, κάτοικοι του Καστελόριζου είχαν βρει καταφύγιο στο προσφυγικό στρατόπεδο Νουζεϊράτ στην Γάζα της Παλαιστίνης. Από το Καστελόριζο λοιπόν το σκάφος αυτό κατόρθωσε να φτάσει το μήνυμα του 50 μίλια έξω από την Γάζα.

Η στρατιωτική συνεργασία σε ανώτατο επίπεδο με μια χώρα που δε σέβεται το διεθνές δίκαιο και διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον πρωτοβουλιών της Κοινωνίας των Πολιτών, δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση ούτε τη χώρα μας. Αντίθετα, ανοίγει δρόμους γι ακόμη χειρότερα, που δεν ξέρουμε μέχρι ποιο σημείο θα φθάσουν. Ελπίζουμε η «τεχνογνωσία» στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον αμάχων, που κατέχει το Ισραήλ, να μη σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση εναντίον της κοινωνίας που την ανέδειξε στην εξουσία.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:

  • υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι ο «επίσημος επισκέπτης» του κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα εναντίον πολιτών της χώρας και παρόλα αυτά κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως επίσημος προσκεκλημένος, χωρίς να ενοχλείται από τη Δικαιοσύνη.

  • Επισημαίνουμε ότι μηνύσεις εναντίον του έχουν ασκηθεί σε πολλές χώρες, αλλά και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς θεωρείται από τους βασικούς υπεύθυνους της πειρατικής, δολοφονικής επίθεσης στον Στόλο της ΕλευθερίαςΙ την προηγούμενη χρονιά. Το ότι αυτή την φορά , για καλή μας τύχη , στο μικρό Γαλλικό σκάφος δεν θρηνήσαμε θύματα μεταξύ των 16 επιβατών δεν τον απαλλάσσει των κατηγοριών.

  • Ζητάμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μας ενημερώσει τουλάχιστον για τον λόγο της επίσκεψης του Eliezer Marom και ζητάμε να ασκήσει τα καθήκοντα του να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την χώρα από τις πρακτικές της ισραηλινής κυβέρνησης και των «απεσταλμένων της» φανερών και μη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ