19 07.2011

Άρδην -Ρήξη: Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Οι Ισραηλινοί δεν κατέλαβαν παρά ένα πλοιάριο.

Η Αξιοπρέπεια όμως δεν παρεμποδίζεται, δεν συλλαμβάνεται, δεν δολοφονείται.


Το γαλλικό πλοιάριο «Αξιοπρέπεια» (Dignité - Al Karama), το μόνο που κατάφερε να σπάσει τον κλοιό που κατ’ εντολή του «φίλου» Νετανιάχου δημιούργησε γύρω από τον «Στόλο της Ελευθερίας» η κυβέρνηση των προθύμων, περικυκλώθηκε από ισραηλινές κορβέτες, λίγο έξω από την Γάζα και κατελήφθη από τις επίλεκτες δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού.

Σ’ αυτό το μικρό κατάστρωμα και την μικρή του Οδύσσεια συγκεντρώνονται τόσοι συμβολισμοί, τόσοι αγώνες πολλών ανθρώπων, τόση αγάπη για δικαιοσύνη. Αυτά σημαδεύουν τα όπλα των σιωνιστών που δεν θα αποφύγουν τελικά να μετρήσουν το πολιτικό κόστος της όποιας επιλογής τους. Ότι και να κάνουν, το εγχείρημα του «Στόλου της Ελευθερίας»,  έχει επιτύχει τον πρώτο και βασικότερο αντικειμενικό του στόχο: σε πείσμα των μικρόψυχων καιρών, έδειξαν ότι παραμένουν άνθρωποι.

Τις ώρες αυτές η σκέψη μας είναι κοντά στους εθελοντές που έπεσαν θύματα των πειρατών της Μεσογείου, των «επίλεκτων» του Ισραήλ. Αυτών που χθες βομβάρδιζαν  την Γάζα με βόμβες λευκού φωσφόρου, που δολοφόνησαν  τους 9 επιβάτες του περσινού στολίσκου, που καθημερινά πυροβολούν ψαράδες που ψαρεύουν, αγρότες που μαζεύουν την σοδειά τους, που έχουν καταδικάσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας σε έναν αργό θάνατο με τον απάνθρωπο αποκλεισμό.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει μια στάλα αξιοπρέπειας, τέτοιας που ξέχασε όταν ανέλαβε να κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των σιωνιστών επεκτείνοντας την ζώνη αποκλεισμού της Γάζας στις προβλήτες του … Πειραιά, και να απαιτήσει την άμεση και δίχως όρους απελευθέρωση όλων των επιβατών και την επιστροφή του πλοίου, όπως και των άλλων ελληνικών καραβιών που σαπίζουν στην Χάιφα του «ευγνώμονα»  Νετανιάχου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 7μ.μ.

Άρδην - Ρήξη