19 07.2011

Οικολόγοι Πράσινοι: Είμαστε μαζί τους, είστε υπεύθυνοι

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Άλλη μια ακόμα φορά η Διεθνής Κοινότητα, με την ιδιαίτερη και καθοριστική συμβολή της Ελληνικής πλευράς, επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ισραήλ να τρομοκρατεί και να κουρσεύει στη θάλασσα της Μεσογείου. Η σιωπή της είναι εκκωφαντική, όπως και ο επιλεκτικός ανθρωπισμός της, αφού ανέχεται στην ουσία ένα έγκλημα που επί χρόνια συντελείται σε βάρος των κατοίκων της Γάζας.

Το σκάφος «Αξιοπρέπεια», εκτός από τους επιβαίνοντες, μετέφερε τις πανανθρώπινες αξίες της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού. Αυτοί που τολμούν να σέρνουν την «Αξιοπρέπεια» από τα διεθνή ύδατα στο Ασντοτ και όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Από την στιγμή, όπου δεν παραβιάζουν διεθνείς κανόνες, πρέπει να επιτραπεί στους ανθρώπους αυτούς να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες του.
Οι οδηγίες ταξιδιωτικού τύπου της ελληνικής κυβέρνησης και η παρεμπόδιση του απόπλου των υπόλοιπων πλοίων δεν την απαλλάσσει από το καθήκον της να προστατεύσει τους ακτιβιστές από την παράνομη βία που υφίστανται από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έσπευσε  να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την συμμετοχή της στην «διευθέτηση της κρίσης», η κρίση, όμως, για μας τώρα αρχίζει και απαιτούμε άμεση λύση.
Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη αποστολή ο Βαγγέλης Πισσίας είχε κακοποιηθεί  άγρια, έχοντας σημαντικά προβλήματα υγείας που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του. Πριν την αποστολή δέχθηκε σοβαρές απειλές, που η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και την Διεθνή Κοινότητα να ενεργοποιηθεί άμεσα και να διεκδικήσει την δίχως καμιά καθυστέρηση ασφαλή επιστροφή των ακτιβιστών.

Η εκτελεστική γραμματεία των ΟΠ