12 07.2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν στην πορεία και στέλνουν μήνυμα: Η αποστολή για τη Γάζα συνεχίζει

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που κατάντησε να συλλαμβάνει, να φυλακίζει ανθρώπους και να παρακολουθεί κατά πόδας τα πλοία της αποστολής, εμφανίζοντας μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσει τη διεθνή ειρηνιστική αποστολή.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, με την ανοχή της «διεθνούς κοινότητας» και με την «εργολαβική» συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης επιδιώκει να επεκτείνει το τείχος του αποκλεισμού της Γάζας και στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών.

Η «επίσημη παγκόσμια κοινότητα» οφείλει να πάψει την επιλεκτική ανθρωπιστική της ευαισθησία και να μην αφήνει στο απυρόβλητο τις πρακτικές της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Όσο προσπαθούν τόσο θα χάνουν καθώς οι ιδέες, οι αρχές και οι αξίες αυτής της αποστολής θα συγκινούν όλο και περισσότερους. Όπου δεν παρεμβαίνει η επίσημη διεθνής κοινότητα για την αποκατάσταση του δικαίου και της νομιμότητας το έργο αυτό θα αναλαμβάνουν οι πολίτες του κόσμου. Σε αυτή την προσπάθεια ο στρατός και η πολεμική μηχανή του Ισραήλ είναι ανίσχυρη.

Σε αυτούς τους πολίτες οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι.

Καλούμε την διεθνή κοινότητα, την Ε.Ε., τον ΟΗΕ αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την κυβέρνηση του Ισραήλ να αφήσει τους ταξιδευτές ελεύθερους να μπουν στο λιμάνι της Γάζας. Είναι το ελάχιστο το οποίο οφείλουν απέναντι σε ένα σκληρά δοκιμαζόμενο λαό να δει από το πέλαγος να πλησιάζει η ελπίδα ότι κάπου εκεί στον έξω κόσμο οι άνθρωποι έχουν παραμείνει άνθρωποι με ιδανικά αξίες οράματα που νικούν και διαλύουν τα τείχη της απομόνωσης.  H κοινωνία των πολιτών δεν θα ανεχθεί άλλα θύματα στο βωμό της αδιέξοδης αυτής πολιτικής.

Για αυτό καλούμε και συμμετέχουμε την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 7μ.μ. στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή για να υπερασπισθούμε τους ανθρώπους που με περίσσιο θάρρος προσπαθούν να φτάσουν το μήνυμα στην αποκλεισμένη Γάζα πως «παραμείναμε άνθρωποι»