11 07.2011

Και η Συμμαχία Σταματήστε Τον Πόλεμο καλεί στην πορεία

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κάτω τα χέρια από τον στόλο για τη Γάζα!

Συλλαλητήριο Τρίτη 12 Ιουλίου 7.00 μμ Προπύλαια - Σύνταγμα

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων του «Στόλου της Ελευθερίας» προς τη Γάζα είναι άλλη μια χυδαία επίθεση, ενάντια στους ακτιβιστές της Πρωτοβουλίας και το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η κυβέρνηση των Μνημονίων, που δεν δίστασε να χτυπήσει με τα ΜΑΤ και τους παρακρατικούς φασίστες τις εργατικές κινητοποιήσεις και τους αγωνιστές στο Σύνταγμα, τώρα ξεδιάντροπα συνεργάζεται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσει με κάθε μέσο τον Στόλο της Ελευθερίας και να διατηρηθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.
Μετά τα δημόσια ευχαριστήρια του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Νετανιάχου, για την “συμβολή” της Ελλάδας ακολούθησαν η απαγόρευση του απόπλου από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, η πειρατεία με κομάντος στο Αμερικανικό σκάφος “Audacity of Hope» (παραπομπή κυβερνήτη και αθώωση), η πειρατεία και παροπλισμός στο Καναδικό “Tahrir” στον Άγιο Νικόλαο (παραπομπή 3 μελών αποστολής), η «τεχνική» απαγόρευση στο Ελληνικό φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος ΙΙ», το μπλοκάρισμα στο Ισπανικό «Guernica» στο Κολυμπάρι, τα διαδοχικά κωλύματα στο Ελληνικό επιβατηγό «Juliano» στο Πέραμα, το μπλοκάρισμα στα δύο Γαλλικά, «Louise Michel» και «Dignite». Είναι πρόκληση! Εδώ και μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ, μέσα από οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες για τις ΑΟΖ -τις ζώνες ελέγχου, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αναβάθμιση πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων. Ηαναβάθμιση αυτής της δολοφονικής συνεργασίας έρχεται σε μια περίοδο που το Ισραήλ είναι πιο απομονωμένο από ποτέ. Οι επαναστάσεις που ξέσπασαν και συνεχίζονται στις αραβικές χώρες, άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό, ανέτρεψαν δικτάτορες και αποσταθεροποίησαν την ισορροπία τρόμου πάνω στην οποία βασίλευε το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει να ενισχύσει το κράτος χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής σαν αντίβαρο
ενάντια στο “αραβικό πεζοδρόμιο”, παίζοντας ανοιχτά αντεπαναστατικό ρόλο. Πέρυσι τον Μάιο, ο πρώτος Στόλος της Ελευθερίας δέχτηκε βάρβαρη επίθεση από τον στρατό του Ισραήλ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 9 αγωνιστών στο Τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά και τη σύλληψη και φυλάκιση των υπόλοιπων 800 . Φέτος, είναι η ελληνική κυβέρνηση αυτή που κάνει τη βρώμικη δουλειά πριν το Ισραήλ βγει εκτός ελέγχου.

Δεν θα τους αφήσουμε! Ο κόσμος στην Ελλάδα στέκεται πλειοψηφικά στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στην κυβέρνηση του Μνημονίου, ενάντια στη συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές δολοφόνους. Χιλιάδες υπογραφές, ψηφίσματα εργατικών κέντρων, συνδικάτων, λαϊκών συνελεύσεων, οικονομική ενίσχυση από κουπόνια χέρι-χέρι, στηρίζουν την καμπάνια για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους, ο κόσμος που βγαίνει στις πλατείες, οι ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος, όλοι μαζί,
μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε:
Άρση της απαγόρευσης του απόπλου για το Στόλο της Ελευθερίας –
Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Διακοπή κάθε σχέσης με το Ισραήλ να κλείσει η Πρεσβεία των σιωνιστών

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΗΛ: 6946093043
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 15:08