24 06.2011

Αποφασισμένο το Ισραήλ να αναχαιτίσει το στόλο των ακτιβιστών για τη Γάζα

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τα νύχια του δείχνει το Ισραήλ, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι είναι «αποφασισμένο» να αναχαιτίσει το στολίσκο των περίπου δέκα πλοιαρίων τα οποία αναμένεται να αποπλεύσουν την ερχόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ο νέος πρεσβευτής του στα Ηνωμένα Εθνη, Ρον Πρόσορ, κουνάει το δάχτυλο, τονίζοντας ότι «το Ισραήλ καλεί όλα τα κράτη να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η αποστολή του στολίσκου και να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες επιζήμιες προκλήσεις».

Επεσήμανε επίσης ότι «αυτή η πρόκληση, που ξεκίνησε με το πρόσχημα ότι παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, έχει ξεκάθαρο στόχο να εξυπηρετήσει μια εξτρεμιστική πολιτική ατζέντα και ενδέχεται να έχει επικίνδυνες συνέπειες», σε επιστολή που απηύθυνε στον ΟΗΕ, με ημερομηνία 21 Ιουνίου. Ο στολίσκος «εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο ενός πολιτικού διαβήματος», πρόσθεσε και τόνισε ότι πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στο στολίσκο «διατηρούν δεσμούς με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Χαμάς».

Την Τετάρτη, η ελληνική πρωτοβουλία «Ενα Καράβι για τη Γάζα» ανακοίνωσε ότι δέκα πλοία θα αποπλεύσουν την επόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ (Πηγές: Reuters-ΑΠΕ)

Πηγή: enet.gr