23 06.2011

«Ένα καράβι για τη Γάζα» χωρίς Έλληνες, θέλει το υπουργείο Εξωτερικών

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Να μην συμμετέχουν στο Στόλο της Ειρήνης για τη Γάζα, καλεί τους Έλληνες πολίτες το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω κινδύνων για την ανθρώπινη ζωή.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, καλεί τους Έλληνες να μην συμμετέχουν στο "Ένα καράβι για τη Γάζα" γιατί μετά τα περσινά γεγονότα, η ασφάλεια των επιβαινόντων δεν είναι δεδομένη.

"Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους. Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: enet.gr