08 04.2011

Αναδημοσίευση ανακοίνωσης για τον κρατούμενο στην Ελλάδα Παλαιστίνιο Γκαλεμπ Ταλεμπ

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Aναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σχετικά με τον Παλαιστίνιο κρατούμενο στην Ελλάδα, Γκαλεμπ Ταλεμπ.

Θα αντισταθούμε στα ελληνικά Γκουαντανάμο;

Όλο το οπλοστάσιο της τρομολαγνικης υστερίας επιστράτευσε το  Υπουργείο  ενάντια σε έναν παλαιστίνιο πρόσφυγα  και να ικανοποιήσει ύποπτες επιταγές.

Ο  παλαιστίνιος  Γκαλεμπ Ταλεμπ, απήχθη  από τον καταυλισμό προσφύγων στην Πεντέλη όπου διέμενε σε μια παράγκα , οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη  με  ηχηρό τρόπο,  εκτέθηκε   στα κανάλια ως   στέλεχος  οργάνωσης  και επίδοξος τρομοκράτης   και κρατείται παράνομα από τις  14 Φεβρουάριου , παρότι  αιτών άσυλο και προστατευόμενος από το νόμο, σε απομόνωση  χωρίς επικοινωνία με άλλους  κρατούμενους και με ασφυκτική επιτήρηση  ακόμη και στις προσωπικές του στιγμές.

Κι αυτό χωρίς κανένα στοιχείο να υπάρχει σε βάρος του, χωρίς τίποτε να μπορεί να δικαιολογήσει τη σύλληψη του και με επίκληση μόνον ενός απόρρητου εγγράφου, άγνωστης προέλευσης και  αξιοπιστίας, που κανείς δεν ξέρει τι περιέχει για να μπορεί να το  ελέγξει είτε να το απαντήσει .

Ήδη  μετά από  43  μέρες παράνομης κράτησης  και 12 μέρες απεργίας πείνας ο παλαιστίνιος κρατούμενος που  έχει οδηγηθεί σε απόγνωση  έχει επανειλημμένα  οδηγηθεί σε  αυτοτραυματισμούς ,  με κίνδυνο της υγείας και της ζωής του,  και ενώ απαιτείται μεταφορά του  στο  νοσοκομείο  για να υποβληθεί σε  χειρουργική επέμβαση,  αυτή δεν γίνεται με διάφορες  δικαιολογίες.

Ήδη  ο κρατούμενος  κρατείται  πια με χειροπέδες στο κελί του,  κάτω από αυτές τις συνθήκες και εμποδίζεται ακόμη και να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Ζητάμε

-  την άμεση μεταφορά του παλαιστίνιου πρόσφυγα στο Νοσοκομείο και

-  την  άρση της παράνομης και παράλογης κράτησής τουΔίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

από http://intifadagr.wordpress.com/