Print this page
01 11.2012

Στρατιώτης που είχε σκοτώσει ένα παιδί με μια σφαίρα στο κεφάλι αθωώθηκε από ισραηλινό δικαστήριο

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Η κηδεία του μικρού Αχμέντ Μούσα Η κηδεία του μικρού Αχμέντ Μούσα
Την Τρίτη, ισραηλινό δικαστήριο στο Lod, αθώωσε ισραηλινό στρατιώτη που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει ένα  παλαιστίνιο παιδί κατά τη διάρκεια μιας μη βίαιης διαμαρτυρίας ενάντια στο Τείχος Προσάρτησης στο χωριό Ni’lin , κοντά στην κεντρική πόλη της Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη,  το 2008.

Ο στρατιώτης παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δυο φορές με πραγματικά πυρά το παιδί, Αχμάντ Μουσά, 10 ετών, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2008. Ο στρατιώτης πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ο στρατιώτης  δήλωσε ότι «το να μην πυροβολείς αυτούς που ρίχνουν πέτρες στο στρατό θεωρείται αδυναμία. Έτσι λοιπόν, άνοιξα πυρ».

Ο δικαστής υποστήριξε ότι «δεν αποδείχθηκε ότι οι σφαίρες από το στρατιώτη οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού», παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι ο στρατιώτης άνοιξε πυρ με πραγματικά πυρά, ενώ η ζωή του δεν ήταν σε κίνδυνο.

Ο στρατιώτης, που το όνομά του είναι  Omri Abu, δήλωσε ότι ήταν σε ένα αλεξίσφαιρο όχημα, αλλά πρόσθεσε ότι «αυτά τα οχήματα σε προστατεύουν μέχρι ένα ορισμένο σημείο  και μερικές φορές αχρηστεύονται όταν καταστραφεί η κουκούλα και σπάσει το παρμπρίζ».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, Χααρέτζ, όταν η μονάδα έφτασε στη σκηνή, οι Παλαιστίνιοι νεαροί άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες στο θωρακισμένο τζιπ  και ο Abu άνοιξε αμέσως την πόρτα του τζιπ και πυροβόλησε δυο φορές με πραγματικά πυρά, χτυπώντας το παιδί στο μέτωπο και προκαλώντας του ακαριαίο θάνατο.

Πηγή: intifadagr.wordpress.com