Print this page
09 05.2012

Εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά από τη φυλακή Ramla, 20 συνελήφθησαν

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά από τη φυλακή Ramla, 20 συνελήφθησαν

Παρασκευή 4 Μαΐου  από Saed Bannoura

Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν την Πέμπτη το βράδυ, πάνω από 20 διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις φυλακές Al-Ramla  σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους κρατούμενους απεργούς πείνας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν επίσης την απελευθέρωση των επτά που φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.



Οι συλληφθέντες διαδηλωτές, Άραβες και Εβραίοι-Ισραηλινοί, είναι από διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Lod, Ramla, Shfa-Amr, Al-Majd Koroum, και διάφορες άλλες περιοχές.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από  νεανικές ομάδες και ακτιβιστές της ειρήνης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, που κρατούνται από το Ισραήλ, και βρίσκονται σε μια απεργία πείνας επ’ αόριστον ζητώντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Arabs48 ανέφερε ότι, μετά τις συλλήψεις, δεκάδες κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών των κρατουμένων,  πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη βάση της αστυνομίας όπου κρατούνται οι συλληφθέντες διαδηλωτές και ζήτησαν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους. Η αστυνομία απάντησε στις απαιτήσεις με περαιτέρω συλλήψεις αφού χτύπησε και χρησιμοποίησε τέηζερ εναντίον αρκετών μη βίαιων διαδηλωτών.

Η δικηγόρος Ersheed Maisa, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να εκπροσωπήσει  τους συλληφθέντες κατοίκους, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να της επιτρέψει να τους δει, και την ανάγκασαν να βγει έξω από το τμήμα.

Η αστυνομία επιτέθηκε βίαια στους συλληφθέντες κατοίκους, και ένας από αυτούς, που αναγνωρίστηκε ως ο 16χρονος Ward Kayyal, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ramla αφού χτυπήθηκε άσχημα με κλωτσιές και ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία.

 

Πηγή: IMEMC

από:http://intifadagr.wordpress.com/