Print this page
08 12.2014

Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Νέα - Ανακοινώσεις
Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port
Η ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα συνεχίζει να επιδεινώνεται. Το κράτος του Ισραήλ εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για τις καταστροφές που προκάλεσε κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίθεσής του στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ως μέρος της συμφωνίας, με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Το λιμάνι της Γάζας παραμένει αποκλεισμένο, τα σύνορα κλειστά και οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα εξακολουθούν να στερούνται το βασικό δικαίωμα στην ελευθερία της μετακίνησης. Η Γάζα συνεχίζει να υποφέρει από την έλλειψη βασικών αγαθών για την καθημερινή επιβίωση, αλλά και των υλικών που απαιτούνται για την ανακατασκευή των ζημιών που προκάλεσε το Ισραήλ κατά την επίθεση τον περασμένο Ιούλιο & Αύγουστο. Παράλληλα, ούτε η Διεθνής Κοινότητα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε μετά την τελευταία επίθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 6-7 Δεκεμβρίου με σκοπό την αναθεώρηση και την επεξεργασία των σχεδίων για την επερχόμενη αποστολή, με τίτλο: «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port»

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που υπήρξε συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Αύγουστο, οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειας της αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port» (OGP), η οποία θα αποπλεύσει στο πρώτο μισό του 2015 με στολίσκο τουλάχιστον τριών πλοίων, αντανακλώντας τον επείγοντα χαρακτήρα, το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία δημόσια υποστήριξη στο εγχείρημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα αποστολή «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port» θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.


Τα μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition):

Πρωτοβουλία "Ενα Καράβι για τη Γάζα"
Canadian Boat to Gaza
European Campaign to End the Siege on Gaza
Freedom Flotilla Italia
Gaza's Ark
IHH
International Committee for Breaking the Siege on Gaza (ICBSG)
Rumbo a Gaza
Ship to Gaza Norway
Ship to Gaza Sweden


στην αποστολή συμμετέχουν ακόμα:

Palestine Solidarity Alliance (Ν.Αφρική)
Miles of Smiles
Life Line Gaza (Ιορδανία)
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 08 Δεκέμβριος 2014 17:19